The fine line

יום שישי, 21 במאי 2010

This is the time


כבר כמה זמן שלא כתבתי כאן, חלקית בגלל מחסור בזמן וחלקית בגלל בעיות שהאתר עשה לי.
העיקר שעכשיו הכל הסתדר!
מאד חיכיתי שיגיע כבר קיץ. אחת הסיבות שהתלהבנו מהדירה שלנו והחלטנו לשכור דווקא אותה היא הגזוזטרה החביבה שלנו. אנחנו גרים בדירת קרקע ויש לנו מרפסת קטנה ממש מחוץ לכניסה, עם נוף נחמד ואווירה צימרית ומאד חיכינו לימי שבת בבקרים קיציים, בהם נוכל לשבת בחוץ ולאכול ארוחת בוקר טובה.
סוף סוף הגיעו ימים מתאימים והרגשתי שהגיע הזמן לשנס מותניים ולהכין ריבת שזיפים (הו שזיפים כמה חיכיתי לכם) ולחם טרי. כשאני מכינה ריבה אני בדרך כלל עושה אותה בכמות קטנה, מתאימה בדיוק לצנצנת אחת, כי אני לא אוהבת שיש לי סטוקים של צנצנות. אני הכנתי את הריבה משישה שזיפים, ששקלנו ביחד בערך 400 גרם. הוספתי להם מיץ מחצי לימון וחצי כוס סוכר. על פי המתכון המקורי היה אמור להיות הרבה יותר סוכר, אבל אני אישית מעדיפה את החמצמצות הטבעית של השזיף. בישלתי אותם על אש בינונית במשך כשעה, כאשר כל חמש-עשר דקות ערבבתי על מנת שלא תהיה היווצרות קרמל. 
המתכון לקוח מכאן ועל שלבי ההכנה ופירוט מפורט יותר תוכלו לקרוא שם. מומלץ בחום!

כדי שהריבה לא תעמוד שם לבד, הכנתי גם חלה מקמח מלא, שהלכה נהדר עם הריבה.
המתכון לחלה: 11/4 כוסות מים, 11/2 כוס שמן 1/3 כף מלח 2/3 כף סוכר, 2 כוסות קמח מלא 1 כוס קמח רגיל (מיוחד ללחם) ו1/2 כף שמרים יבשים.
אני אישית מאד גרועה בניסיון התפחה עם שמרים. לכן מכשיר אופה הלחם החביב שלי עושה עבורי את העבודה
למי שאין אופה לחם, זוהי דרך ההכנה:
מערבבים את שאר החומרים היבשים בקערה גדולה מאד. את השמרים היבשים מוסיפים רק מוודאים שלא יבואו במגע ישיר עם המלח.
לשים את חומרי הבצק היטב ידנית או במיקסר עם וו לישה, עד שמתקבל בצק רך, אבל לא דביק מדי, שנפרד מדפנות הקערה. מוסיפים מים ו/או קמח תוך כדי לישה, כדי להגיע למרקם הרצוי.
מניחים לעיסה ל-5-10 דקות ולאחר מכן לשים כמה דקות נוספות. שוב מניחים ל-10 דקות ולשים דקה-שתיים נוספות.
מרססים את הבצק מלמעלה בתרסיס שמן, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה לשעה לפחות, עד שהבצק יכפיל את נפחו. (אם קריר במטבח, יתארך השלב הזה).
חובטים בבצק כדי לשחרר ממנו את האוויר ומניחים בצד להתפחה נוספת. משחררים שוב את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-6 חלקים. ארבעה מתוכם מחלקים למספר הרצועות בו מעוניינים עבור כל חלה.
בזמן קליעת החלות מכסים את שני החלקים הנותרים בניילון, כדי לשמור על הלחות ועל מידת התפיחה הרצויה.
מכסים את החלות הקלועות במגבת ומניחים לתפיחה ל- 40-35 דקות.
מחממים תנור ל-°220 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למדף האמצעי בתנור (לוקחים בחשבון את גובהן של הכיכרות המוכנות).
אופים 10 דקות בחום של-°220, מורידים ל-°190 ואופים 25 דקות נוספות.
אני קולעת אח"כ לצמה, מברישה בחלמון ומפזרת שומשום מעל.

ככה אני אוהבת לקלוע אגב.

והנה מה שלבשתי: חצאית אפורה עם חגורה שחורה מforever 21, חולצה שחורה מmiss sixty, גרבי ברך ונעלי בובה מgap
ולאחר חיפושים לא מעטים, אני עונדת על אצבעי את האקססורי הכי יקר שיש לי: טבעת האירוסין שלי.
חיפשתי משהו עדין, שיתאים לי, וכשראיתי אותה, הרגשתי שהיא בדיוק מתאימה לי ולאופי שלי ואני מאד מרוצה.
זהו להפעם, הפוסט הבא יעלה ממש בקרוב....



עדכוני אופנה:
בסופ"ש הזה מתקיים שוק האקססוריז:

20-22/5
יום חמישי - 13:00- 20:00
יום שישי - 10:00 - 19:00
יום שבת - 10:00- 20:00
בית ציוני אמריקה, אבן גבירול 26, ת"א.
כניסה - 10 ש"ח



3 תגובות:

  1. מזל טוב בובה
    ואיזה יופי של חלה!

    השבמחק
  2. החלה מקסימה, אבל חבל לי על השזיפים. תמיד לבשל פירות נראה לי בזבוז. הם הרבה יותר טעימים טריים.

    השבמחק
  3. מממממממממ אוכל זה טעים
    מזל טוב!

    השבמחק